Заміна Premium на M340,M580

Модератор: SaniOK

Заміна Premium на M340,M580

Сообщение adriano » 31 июл 2017, 14:41

Доброго дня! Постала проблема потрібно переробити проект зроблений в PL7 з процесором TSX P57 2823 та 47-ми віддалених модулів 170 ADI 350 00 та 170 ADO 350 00. На Unity Pro XL та додати до переробленого проекту ще до 1000 дискретних каналів. А тому виникають питання:
1. Залишити старий процесор TSX P57 2823 та зробити обмін з новим CPU через read/write_var.
1.1 Чи небуде великого навантаження на мережу через цей обмін?
1.2 Чи підійде при цьому CPU M340, чи краще М580?
1.3 Чи доцільно для обміну використовувати комунікаційний модуль NOE?

2.Замінити старий TSX P57 2823 на новий з підтримкою Unity Pro XL.
2.1 Який процесор потрібно
2.1 Тоді нові канали можливо під'єднати на PRA 0100?
adriano
 
Сообщений: 8
Зарегистрирован: 29 май 2017, 14:22
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 0 раз.
Пункты репутации: 0

Re: Заміна Premium на M340,M580

Сообщение san » 31 июл 2017, 15:48

adriano писал(а):Доброго дня! Постала проблема потрібно переробити проект зроблений в PL7 з процесором TSX P57 2823 та 47-ми віддалених модулів 170 ADI 350 00 та 170 ADO 350 00. На Unity Pro XL та додати до переробленого проекту ще до 1000 дискретних каналів. А тому виникають питання:
1. Залишити старий процесор TSX P57 2823 та зробити обмін з новим CPU через read/write_var.
1.1 Чи небуде великого навантаження на мережу через цей обмін?
1.2 Чи підійде при цьому CPU M340, чи краще М580?
1.3 Чи доцільно для обміну використовувати комунікаційний модуль NOE?

2.Замінити старий TSX P57 2823 на новий з підтримкою Unity Pro XL.
2.1 Який процесор потрібно
2.1 Тоді нові канали можливо під'єднати на PRA 0100?

Взагалі, на майбутнє краще брати М580, у якого є можливість причепити шасі Premium, тобто ЦПУ Premium виймається, ставить шасі М580, яке чіпляєтся до шасі Преміум. Однак, Ви не сказали яким чином чіпляються Моментуми. ЦПУ 2823, має FIPIO і Ethernet, якщо зв'язок з Моментумами проходить через FIPIO, то питання заміни Premium на М580 відпадає, бо вони не підтримують FIPIO. Тоді прийдеться або добавляти до Premium якусь розподілену систему В/В (але бажано не Моментум), або ставити паралельно ще один ПЛК, наприклад М340, з яким синхронізуватися. При нарощуванні системи треба не забувати, що 2823 дуже слабенький ЦПУ по ресурсам. Тому може знадобитися змінити ЦПУ на більш потужніший Premium, наприклад TSX P57 3823, або/і добавити карту пам'яті.
Щодо програмної частини, Юніті хаває проекти від ПЛ7 і конвертує в потрібний формат. Правда можливо прийдеться попрацювати трохи руцями.
Аватар пользователя
san
 
Сообщений: 883
Зарегистрирован: 05 мар 2012, 11:59
Откуда: Киев, Национальный университет пищевых технологий, каф.ИАСУ
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 2 раз.
Пункты репутации: 21

Re: Заміна Premium на M340,M580

Сообщение adriano » 01 авг 2017, 08:43

Система яка є зараз працююча має
TSX P57 2823
TSX DEY 64D2K
TSX DSY 64T2K
та підключених через fipio
170 ADI 350 00 - 35
170 ADO 350 00 - 12
Планується розширити до 1000 DIO

Я дивлюсь в сторону М580 з процесором BME P581020 на нього хочу почепити нові 1000 дискретних каналів. Брати сильніший процесор на базі Premium мабуть не має сенсу він і дорожчий і відбуває свою епоху. Проект писати під Unity Pro з BME P581020, а сигнали з TSX P57 2823 і 47 fipio читати по мережі через функції read/write_var. Просто досвіду роботи з системами М580 не мав, а тому не знаю чи правильно я рухаюсь.
Последний раз редактировалось adriano 01 авг 2017, 08:51, всего редактировалось 1 раз.
adriano
 
Сообщений: 8
Зарегистрирован: 29 май 2017, 14:22
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 0 раз.
Пункты репутации: 0

Re: Заміна Premium на M340,M580

Сообщение san » 01 авг 2017, 08:46

adriano писал(а):Я дивлюсь в сторону М580 з процесором BME P581020 на нього хочу почепити нові 1000 дискретних каналів. Брати сильніший процесор на базі Premium мабуть не має сенсу він і дорожчий і відбуває свою епоху. Проект писати під Unity Pro з BME P581020, а сигнали з TSX P57 2823 і 47 fipio читати по мережі через функції read/write_var. Просто досвіду роботи з системами М580 не мав, а тому не знаю чи правильно я рухаюсь.

Якщо Ви залишаєте TSX P57 2823, тоді все спрощується. Можна брати і М340, він дешевше. А в якості читання/запису простіше використовувати I/O Scanning.
Аватар пользователя
san
 
Сообщений: 883
Зарегистрирован: 05 мар 2012, 11:59
Откуда: Киев, Национальный университет пищевых технологий, каф.ИАСУ
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 2 раз.
Пункты репутации: 21

Re: Заміна Premium на M340,M580

Сообщение san » 01 авг 2017, 09:13

Я так розумію в Premium програма залишається?
Усі змінні які тре читати/писати по мережі треба розміщувати в областях %M і %MW.
Аватар пользователя
san
 
Сообщений: 883
Зарегистрирован: 05 мар 2012, 11:59
Откуда: Киев, Национальный университет пищевых технологий, каф.ИАСУ
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 2 раз.
Пункты репутации: 21

Re: Заміна Premium на M340,M580

Сообщение adriano » 01 авг 2017, 09:26

А для того, щоб I/O Scanning працував на M340, потрібно модуль доставляти BMX NOE 0100 я так розумію, а на М580 I/O Scanning задається можна налаштувати на процесорі якщо я не помиляюсь вірно.
Я так розумію в Premium програма залишається?
Усі змінні які тре читати/писати по мережі треба розміщувати в областях %M і %MW.

Premium планували використовувати як віддалені входи виходи без збереження програми старої програми.
adriano
 
Сообщений: 8
Зарегистрирован: 29 май 2017, 14:22
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 0 раз.
Пункты репутации: 0

Re: Заміна Premium на M340,M580

Сообщение san » 01 авг 2017, 09:37

adriano писал(а):А для того, щоб I/O Scanning працував на M340, потрібно модуль доставляти BMX NOE 0100 я так розумію, а на М580 I/O Scanning задається можна налаштувати на процесорі якщо я не помиляюсь вірно.

Саме так. I/O Scanning можна і на ЦПУ Premium налаштовувати. Може тоді хай він сам кидає і збирає :) У дійсності для таких систем краще мабуть дійсно одразу брати М580.
adriano писал(а):Premium планували використовувати як віддалені входи виходи без збереження програми старої програми.
Ясно, тоді варто б було повчитися на курсах ;) Однак раніше, ніж в вересні-жовтні такі курси ми проводити не будемо.
Аватар пользователя
san
 
Сообщений: 883
Зарегистрирован: 05 мар 2012, 11:59
Откуда: Киев, Национальный университет пищевых технологий, каф.ИАСУ
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 2 раз.
Пункты репутации: 21

Re: Заміна Premium на M340,M580

Сообщение adriano » 01 авг 2017, 09:47

Дякую за допомогу. Стосовно курсів цікава інформація я думаю що цей проект будемо реалізовувати в наступному році. Зараз лише розробляємо архітектуру.
adriano
 
Сообщений: 8
Зарегистрирован: 29 май 2017, 14:22
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 0 раз.
Пункты репутации: 0

Re: Заміна Premium на M340,M580

Сообщение san » 01 авг 2017, 09:55

adriano писал(а):Дякую за допомогу. Стосовно курсів цікава інформація я думаю що цей проект будемо реалізовувати в наступному році. Зараз лише розробляємо архітектуру.

Тоді слідкуйте за новинами :) . Ви можете на сайті ШЕ підписатись на новини і будете отримувати інформацію про всі анансовані курси. Також я тут пощу таку інфу.
Аватар пользователя
san
 
Сообщений: 883
Зарегистрирован: 05 мар 2012, 11:59
Откуда: Киев, Национальный университет пищевых технологий, каф.ИАСУ
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 2 раз.
Пункты репутации: 21


Вернуться в Высокоуровневые системы автоматизации - M340, M580, Premium, Quantum и Unity

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1